Gustav Scott ny VD på Vestkust

”Jag ser fram emot att bli en del av laget”

Vestkust nytillträdande VD är utbildad civilekonom med studier i både Sverige och USA och har ett förflutet av ekonomistyrning, underhåll och inköp i den kemiska industrin. ”Där tar man alltid ordning, miljö och säkerhet på största allvar. Vestkust ligger mycket långt fram på de här områdena och jag ser verkligen fram emot att fortsätta detta arbete framåt”. Anders Åberg, som tidigare varit VD kommer nu helt kunna koncentrera sig på det som han brinner för och vill arbeta med, nämligen affärs- och projektutveckling.

Gustav bor i Stora Höga med fru och sina två barn. Jag körde en del mountainbike tidigare men nu blir det med barnsadel på pakethållaren, skrattar Gustav. På fritiden tycker han annars om att löpträna.
– Jag ska tydligen springa Göteborgsvarvet i maj, så jag löptränar inför det. Löpningen ger mig en hel del energi. Jag kan där ventilera och reflektera inför det som händer i livet. Löpträningen är en urladdning och uppladdning samtidigt kan man säga.

Matlagning ledde fram till jakt
Det är samma sak med jakt. Jag har ett stort intresse för mat och dryck och det ledde i sin tur fram till att jag för inte så länge sedan tog jägarexamen. Jag har än så länge hunnit jaga både älg och sjöfågel, samt lite skyddsjakt för att främja det övriga djurlivet. Det känns bra att kunna hjälpa till där.

En rolig och spännande utmaning
– Jag vet hur man strukturerar lednings- och kontrollsystem och tror att det kan vara en bra egenskap eftersom vi kommer arbeta hårt för att ta en större del av marknaden. Vestkust har en sund och bärande företagskultur och det känns tryggt och bra att få bli en del av den kulturen. Jag ser gärna att vi värnar och är rädda om det vi har. Det är en familjär och vänlig atmosfär, men som ändå inte är helt utan krav.
– Det är viktigt att alla i organisationen vet sin roll. Vi är ju ett lag och i ett lag är tydlighet viktig för att alla ska kunna känna sig trygga och veta vad det finns för förväntningar.

Vi ska växa ordentligt de kommande åren

–Vi har siktet inställt på expansion under de kommande åren. Våra kunder vet redan att vi arbetar mycket målmedvetet och seriöst med ordning, miljö och säkerhet. Vi kommer arbeta aktivt för att fler ska få upp ögonen för oss och det ambitiösa arbete vi gör inom dessa områden. Vi tror att detta kommer att hjälpa oss att bli en än mer uppskattad aktör i framför allt Västsverige.Vi har ett vasst varumärke som står för kvalitet och det ska vi förvalta och förfina.

Tillsammans kan vi komma långt

–Jag ser verkligen fram emot att bli en del av laget och få driva företaget framåt. Det är ett friskt och alert företag jag kommer till och det ska bli både spännande och roligt att se hur långt vi tillsammans kan komma. Jag tror vi kan komma riktigt långt, avslutar Gustav Scott med ett leende.

Bildtext till bild ovan:
Den 18 mars lämnar Anders Åberg (t.h.) över VD-rollen till Gustav Scott (t.v.).

 Ladda ned artikeln som PDF